3tToner

7 Неща, които трябва да знаеш преди да си купиш принтер 28.05.2014

Начало >> Полезно
7 Неща, които трябва да знаеш преди да си купиш принтер Принтерът е нещо, от което (почти) всеки има нужда. Било, за да принтира документи, било за училищни проекти, снимки от семейната ваканция или дори картинки за оцветяване за децата. Как обаче да избереш какъв принтер да купиш? Прочети нашите седем важни съвета, преди да си купиш нов принтер.

1) От какъв принтер имам нужда? За документи или за снимки?
Преди да си купиш нов принтер, трябва да си зададеш въпроса: за какво ще го използвам? Възнамеряваш да използваш принтера за текстови документи или пък искаш да разпечатваш снимките които си направил. Ако е първото, по-добре да се насочиш към черно-бял принтер, за да не ти се налага да плащаш за скъпи цветни касети. От друга страна обаче ако разпечатването на снимки е твоята цел то има принтери създадени специално за това.

2) А какво ще кажеш за мултифункционално устройство?
Ако единственото от което имаш нужда е да разпечатваш документи или снимки, всичко е точно . Съществуват и принтери които имат вградени скенер, копир и факс. Чудесна идея за пестене на място, но на по-висока цена все пак.

3) Лазерен или мастилоструен принтер?

И така стигаме до най-важната стъпка, от какъв вид принтер се нуждаеш? Лазерен или мастилоструен принтер? Ако не знаеш каква е разликата: мастиленоструйният принтер използва мастило, за да печата, а лазерният тонер (прахообразно вещество). Обикновено лазерни принтери можеш да видиш в офисите или в домовете на хора принтиращи много. Мастиленоструйните принтери са по-евтини, но пък касетите им са по-скъпи, а да не забравяме и че могат да засъхнат. От от друга страна лазерните принтери са по-скъпи, но консумативите им са по-евтини и изкарват по-дълго.

4) Колко съм готов да похарча?
Това би могла да ви с е струва очевидно, но има практическо правило, че евтините принтери са със скъпи касети, а пък скъпите принтери с евтини касети. Ако планираш да принитираш много, умният ход би бил да инвестираш в по-скъп принтер, тъй като във времето консумативите ще те компенсират за инвестицията

5) От какви касети имам нужда?
Повечето големи компании за печатащи устройства ти продават „стартова касета“ с новия ти принтер. Тези касети не са с пълен капацитет. Би било хитро от твоя страна да си купиш допълнителни касети, за да си спестиш повторното ходене до магазина или стойността на доставката. Това също е и моментът да обмислиш ползването на неоригинални касети. Те са по-евтини и със сравнимо качество. Специално рециклираните касети 3ttoner са с много добро качество.

6) Колко шумен или тих е принтерът?
За повечето хора това не особено важен критерий, но мога да си представя че не би желал някой ужасно шумен принтер, особено ако седиш до него.

7) Взе ли си кабели?
Последно но не и маловажно - кабели. Принтерите се продават без никакви кабели. И освен ако не планираш да си купиш безжичен принтер ще се нуждаеш от USB и мрежови кабел.


Забележка: -2% намаление на всички лазерни принтери до 31.07.2014. Поръчай и използвай Промо код: 3tPRINTER

Абонамент

Желаете ли да се абонирате за нашия бюлетин?

Поръчка

Продължете като
Продължи с пазаруването

Контакти

0700 18408

Национален телефон за поръчки

Регистрация

  • Общите условия

Вход

Забравена парола

  • IBAN: BG51 UNCR 7000 1501 7295 81
  • BIC: UNCRBGSF - УниКредит Булбанк АД