3tToner

И принтерите влизат в рекордите на Гинес 27.10.2014

Начало >> Полезно
И принтерите влизат в рекордите на Гинес Принтовете са навсякъде! Те са върху масата ви за кафе; върху хладилника ви; върху капака на колата ви. Принтове може да има върху стените, изтривалките и върху дрехите ви. Принтират се писма, поздравителни картички и персонализирани рекламни послания. Принтираните материали са във вашите ръце.

За всички видове печат мастилата са от особена важност за създаването на издържливи и точни цветове. Фактите показват, че за разлика от Европа и САЩ в България мастиленоструйните принтери не се ползват с особена популярност. Пазарът им е крайно неразвит и доскоро имаше защо. Аргументите бяха размазващи се цветове, неподходящи за архивиране документи, нерентабилна цена. Всички тези основания обаче вече не са актуални , тъй като Hewlett-Packard отбеляза 25-ата годишнина от създаването на мастиленоструйните си принтери с пускането на революционен продукт - най-бързото настолно печатащо устройство с мастиленоструйна технология. Това са принтери и мултифункционални устройства от серията Office jet Pro X. Тази серия печата със скорост 70 страници в минута - два пъти по-бързо от лазерните аналози. Тези принтери са вписани в рекордите на Гинес като най-бързо печатащи. Уникалната скорост е постигната чрез вградената разработка HP PageWide Technology , която изпръсква целия лист с мастило едновременно, без да се движи печатащата глава. Принтовете могат да се съхраняват до 200 години в архив без да избледнеят, а мастилниците са с голям капацитет – до 9 000 копия, което осигурява ниска себестойност и висока рентабилност.

Използването на качествени консумативи за мастиленоструйни принтери е от изключително значение за качеството на разпечатките и оптимизирането на разходите за печат. За високо качество ви трябват мастила с доказани способности. Такива може да намерите тук в нашия онлайн магазин.

Напоследък пазарът се ориентира към мултифункционални устройства. Те са подходящи за дома и за малък офис – компактни и предлагащи всички необходими функции. Поддръжката и използването на моно устройства, били те принтер, копир, факс или скенер, е старомодно за съвременния офис, особено за малки помещения.

Днес в този бизнес все повече се говори и за "безжичен" печат. Голяма част от новите устройства имат вградена безжична мрежова карта, която улеснява потребителя. Тази опция позволява да се печата от всяко място в дома или офиса и се избягват досадните кабели. Удобството е, че едно мултифункционално устройство може се използва от множество потребители.

Все по-масово навлиза и отдалеченото печатане от мобилни устройства – таблети и смартфони. Функцията се нарича по различен начин – e-print, air-print, web-print и т.н. Принтирането през мрежата е едно от доказателствата, че старите и новите технологии могат да работят заедно. Независимо от все по-масовото навлизане на мобилни устройства, чрез които да потребяваме данни, хартията очевидно няма да ни напусне скоро.

Абонамент

Желаете ли да се абонирате за нашия бюлетин?

Поръчка

Продължете като
Продължи с пазаруването

Контакти

0700 18408

Национален телефон за поръчки

Регистрация

  • Общите условия

Вход

Забравена парола

  • IBAN: BG51 UNCR 7000 1501 7295 81
  • BIC: UNCRBGSF - УниКредит Булбанк АД